Britanka 23 godine živjela s ogromnom rupom na srcu

Britanka 23 godine živjela s ogromnom rupom na srcu

23 GODINE Louise Banks živjela je s najvećom rupom na srcu koju su britanski liječnici ipak vidjeli, što nitko nije primijetio, iako se od fizičkih napora redovito rušila u nesvijest.

Već s 16 godina treneri u lokalnoj teretani su shvatili kako Louise ima ozbiljan problem, dok ju je u školi profesor tjelesnog nazivao lijenom jer nije željela raditi, ali njeno je stanje isprva pripisano epilepsiji.

Tek u siječnju ove godine liječnici su shvatili kako Louise u srcu ima rupu promjera četiri centimetra! Louise tvrdi kako je prvi put primijetila da nešto nije u redu još kad je imala osam godina; tada je, naime, prvi put pala u nesvijest.

Do 14 godine već je i po 70 puta dnevno mogla osjetiti kako joj srce prestaje raditi i zatim ponovo kreće. Kad su treneri u njenoj teretani dvije godine kasnije primijetili kako joj puls rapidno varira, poslali su je liječniku, ali ogromna rupa na srcu ni onda nije pronađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je rađala svog sina, 4-godišnjeg Bena, gotovo je umrla jer joj je srce stalo, ali pravi uzroci problema otkriveni su tek sad, kad već ima 23 godine. Rupa na srcu promjera 4 cm otkrivena je nakon što ju je liječnik poslao na ultrazvuk.

Zbog rupe na srcu krv obogaćena kisikom miješala se s otpadnom krvlju, zbog čega se Louise redovito rušila. Nakon što je rupa otkrivena, liječnici su je hitno poslali na operaciju koja je izvršena u općoj bolnici u Southamptonu i trajala šesta stati. Jedina trajna posljedica s kojom će Louise ostati je ožiljak od 25 centimetara na prsima.

"Uvijek sam znala da nešto nije u redu. Mogla sam osjetiti kako mi srce staje, kao da se beba migolji u mojim prsima. Nisam ljuta na liječnike što nisu ranije pronašli problem, bolje da su me operirali sad kad imam 23 godine, nego ranije kad medicina još nije bila ovako napredna", kazala je Louise, prenosi BBC.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara