Britanska policija uhitila još dvije osobe

BRITANSKA je policija uhitila dvojicu muškaraca na željezničkoj postaji u središnjoj Engleskoj dok su putovali iz sjevernog engleskog grada Newcastlea prema Londonu.

"Možemo potvrditi da je lincolnshirska policija uhitila dva muškarca na željezničkoj postaji Grantham oko 22.00 sata po GMT-u prošle noći", priopćila je policija u srijedu.

Londonska policija nije željela komentirati jesu li ova dva uhićenja povezana s uhićenjem četvorice muškaraca u srijedu rano ujutro u Birminghamu.

Scotland Yard je ranije priopćio da su četiri osobe uhićene u Birminghamu (na sjeveru Engleske) na temelju protuterorističkog zakona, a u svezi s atentatima u Londonu od 21. srpnja.

"Jedna je osoba uhićena na temelju protuterorističkog zakona iz 2000.", rekla je službena predstavnica za AFP, a "tri su osobe uhićene" na drugoj adresi u gradu.

"Pronađen je sumnjivi paket, a okolina je iz opreza evakuirana", dodala je.

Mohtar Said Ibrahim, jedan od četvorice počinitelja atentata od 21. srpnja bio je u zatvoru zbog krađe s uporabom sile i policiji je već bio poznat, pišu britanska glasila u srijedu.

Mohtara Saida Ibrahima (ili Mohtar Mohammed Said), 27-godišnjaka, čiji je identitet Scotland Yard utvrdio u ponedjeljak, sud u Lutonu (sjeverno predgrađe Londona) osudio je u veljači 1996. na pet godina zatvora, piše popularni dnevni list The Sun.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara