Britanska policija uhitila umirovljenika s plastičnim pištoljem

Britanska policija uhitila umirovljenika s plastičnim pištoljem

NAORUŽANI policajci upali su u dom za umorvljenike u Britaniji, kako bi uhitili umirovljenika u kaubojkom šeširu koji je mahao plastičnim pištoljem, javlja The Sun.

Eugene Hide, 75-godišnji umirovljenik, svladan je dok je je jurio hodnikom na svome električnom skuteru.

Osoblje je nazvalu hitnu službu žaleći se prijeteće ponašanje "kauboja" umirovljenika. Svih 25 rezidenata je evakuirano prije ulaska naoružane jedinice policije.

Policja je upala u dom i našla Eugenea kako vitla svojim pištoljem igračkom. Priveden je na ispitivanje prije nego li je pušten bez optužbe.

Hide je odbio komentirati što se dogodilo, ali se ispričao osoblju i rezidentima zato što je bio "malo uzrujan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi prijatelji kažu da je bio "uzrujan" jer se dom za umirovljenike Rosenheath, kasnije ove godine zatvara. Prošle godine je sudjelovao u neuspješnom apelu upućenom sudu da se zaustavi zatvaranje doma.

"Stres oko zatvaranja mora da ga je gurnuo preko ruba. Navodno je došla policija naoružana do zuba. Sve to čini malo previše napuhanim, ali ako su imali dojavu o naoružanom čovjeku, morali su pristupiti ozbiljno", rekao je jedan hideov prijatelj.

Dave Wain, narednik u policiji Staffordshirea, rekao je kako su "uhitili čovjeka koji se ponašao nenormalno i prijetio osoblju i drugim rezidentima".

B.V.
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara