Britanska studentica bila je silovana i mučena prije smrti

Britanska studentica bila je silovana i mučena prije smrti

TAJLANDSKA policija istražuje ubojstvo 21-godišnje britanske studentice, čije je tijelo pronađeno na plaži na otoku Koh Samui. Prema prvim informacijama, studentica je prije smrti bila mučena i silovana.

Katherine Horton izudarana je tupim predmetom, te ostavljena da se utopi. Njezina odjeća bila je rastrgana, na tijelu bile su vidljive masnice, a ozljeda je bilo i na glavi. Prvi rezultati obdukcije pokazali su da je pretrpjela i unutarnje ozljede.

Poručnik Thanongsak Aksornsom iz Koh Samuianske policije potvrdio je da je istraga fokusirana na traženje silovatelja, prenosi BBC.

Policija je počela metodom DNK testirati sve osobe koje su bile, ili za koje se pretpostavlja da su bile u kontaktu s ubijenom studenticom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katherine Horton posljednji je put bile viđena uvečer 1. siječnja na plaži Lamai gdje je bila s nekolicinom prijatelja. Razgovarajući s obitelji odšetala je od njih i više ju nisu vidjeli. Njeno tijelo pronađeno je 12 sati kasnije u moru.

Prijateljica Ruth Adams, s kojom je Katherine doputovala na otok, potvrdila je policiji da je djevojka razgovarala s obitelji i šetala po plaži. Ruth Adams se nakon nekog vremena uputila prema bungalovu i otišla spavati. Kada se probudila ustanovila je da njene prijateljice nema.

Policija pokušava ustanoviti što se dogodilo u vremenu od kada je djevojka razgovarala s obitelji do pronalaska tijela.

U pomoć tajlandskoj policiji poslan je detektiv iz Južnog Walesa, ali samo kao predstavnik obitelji kako bi pokušao doznati što više informacija o tijeku istrage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara