Britanska vlada objavila savjete za slučaj terorističkih napada

BRITANSKA ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je nove savjete stanovništvu u slučaju eventualnih velikih terorističkih napada, savjetujući im da pripreme zalihe konzervi, vode, džepnih svjetiljki i baterija.

"Svjesni smo opasnosti da međunarodne terorističke skupine pokašavaju iskoristiti vojnu akciju protiv režima Sadama Huseina u Iraku organizirajući nove atentate", objavilo je britansko ministarstvo unutrašnjih poslova na svojoj internet stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Britanske vlasti inzistiraju na tome da zasad nisu dobile informacije koje bi dale naslutiti da teroristi pripremaju velike napade, na primjer nuklearnim, kemijskim ili biološkim oružjem.

"Razumno je pripremiti se za svaku moguću izvanrednu situaciju. Bez obzira o kojoj se vrsti izvanrednog stanja radi, može se dogoditi da ostanete bez električne energije, vode, telefona i slično", ističe ministarstvo i savjetuje stanovnicima da se opskrbe baterijama, džepnim svjetiljkama, radio-aparatima na baterije, gotovom hranom, vodom i pokrivačima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara