Britanska vlada podržava zabranu nošenja burki u školama

Britanska vlada podržava zabranu nošenja burki u školama

Ilustracija: 123rf.com

BRITANSKA vlada je obznanila kako podržava škole koje žele zabraniti nošenje burke, odjeće koja u cijelosti prekriva tijelo žene, čime će možda ponovno rasplamsati rasprave o vjerskim slobodama u zemlji koja sebe predstavlja kao jednu od najtolerantnijih u svijetu.

Škole "mogu odlučiti hoće li dozvoliti nošenje burki ili neće", rekla je u utorak na kanalu BBC ministrica obrazovanja Nicky Morgan i dodala da bi se u tom slučaju to pravilo odnosilo i na učenike i profesore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Škole će odlučiti, ali kad je riječ o podučavanju pisanja i čitanja, vrlo je važno vidjeti usta nastavnice", ocijenila je.

U Ujedinjenom Kraljevstvu nošenje odjeće koja prekriva cijelo tijelo nije zabranjeno i razmjerno često se mogu vidjeti učenice koje je nose, iako vrlo rijetko u verziji potpunog prekrivanja.

U ponedjeljak je premijer David Cameron ponovio da, za razliku od Francuske, ne želi na državnoj razini donijeti zakon o nošenju takvih odjevnih predmeta, ali je rekao da podržava zabranu nošenja potpunog prekrivala u nekim institucijama i organizacijama poput suda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara