Britanska vojska `zataškala informacije o vanzemaljcima`

Britanska vojska `zataškala informacije o vanzemaljcima`

BRITANSKA vojska pokušala je sakriti od javnosti slučaj primjećivanja neidentificiranih letećih objekata.

``Dossier Rendlesham`` objavljen ovog tjedna na Internetu, sadrži izjave očevidaca koji su 1980. blizu Ipswicha primjetili svjetleće leteće objekte. Objekti su opisani kao tijela trokutastog oblika boje metala. Širili su svjetlost na čitavu šumu. Na njihovim vrhovima navodno se vidjela pulsirajuća crvena svjetlost, a pod njima plava.

Skeptici smatraju da su svjedoci vjerojatno vidjeli odsjaj svjetionika na obližnjoj obali.

Izvještaj međutim dodaje da su idućeg dana na travi opažena tri oblika široka nekoliko metara, te da su očitana beta i gama zračenja deset puta veća od normalnih. Također su zabilježeni poremećaji na radaru.

Kasnije iste noći, tvrdi izvještaj, prijavljen je još jedan NLO, žarko crvene boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

``Dossier Rendlesham`` vezan je uz jedan od najznačajnijih slučajeva ove vrste, odnosno britanski ekvivalent slučaju Roswell.

Ann Abraham, ombdusman britanskog parlamenta, donijela je odluku koja ustvrđuje da je ministarstvo obrane ``zatajilo tri dokumenta vezana uz primjećivanje neobjašnjenog zračnog fenomena iz 1980 - rendleshamskog NLO incidenta.``

Glasnogovornica ministarstva izjavila je da dokumenti nisu namjerno prikriveni, i da ih je mogao dobiti na uvid svatko tko je tražio.

Prema ministarstvu obrane ``nije pronađen niti jedan dokaz opasnosti za sigurnost Velike Britanije``.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara