BRITANSKI KOMIČARI U BORBI ZA NAGRADE BAFTA

Zvijezde BBCjevih serija "The Office" i "Little Britain" borit će se za titulu najboljih komičara na dodjeli britanskih televizijskih nagrada Bafta sljedeći mjesec, javlja u srijedu BBC.

Ricky Gervais, dobitnik nagrade za najboljeg glumca u humorističnoj seriji zadnje dvije godine, nominiran je uz kolegu iz serije "The Office" Martina Freemana za dvije posebne božićne epizode.

Matt Lucas i David Walliams iz serije "Little Britain" nominirani su u istoj kategoriji.

"The Office" je nominirana za najbolju komediju situacije, dok se "Little Britain" natječe za najbolju humorističnu seriju.

U dramskim kategorijama vodi triler "State of Play" s tri nominacije. Bill Nighy i David Morrissey iz te serije nominirani su za najbolje glumce, zajedno s Jimom Broadbentom za ulogu u "The Young Visiters" i Christopherom Ecclestonom za nastup u "The Second Coming".

"State of Play" nominirana je i za najbolju dramsku seriju.

Gervais, koji je nedavno postao prvim britanskim komičarem koji je osvojio Zlatni globus, gotovo je ostao bez nominacije za Baftu, kad je BBC propustio rok za predlaganje nominacije. Za najbolju komediju situacije nominirani su i "Marion and Geoff", "Peep Show" i "Hardware", dok se "Bo Selecta", "Creature Comforts: Cats Or Dogs?" i "Double Take" natječu za najbolji komični program ili seriju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji dramske serije, "Clocking Off" natjecat će se sa serijama "Buried", "Foyle's War" i "William and Mary".

Jedna epizoda "Priča iz Canterburyja", s Julie Walters u glavnoj ulozi, nominirana je za najbolju dramu, uz drame "The Deal", "This Little Life" i "Danielle Cable: Eyewitness".

Sapunica BBC-ja, "EastEnders" ove godine nema nominacija, ali je konkurentska serija postaje ITV1, "Coronation Street", nominirana za najbolju dugoročnu dramsku seriju.

Gina McKee i Miranda Richardson u utrci su za nagradu za najbolju glumicu, zajedno s Helen Mirren za ulogu u "Osumnjičenima", te Julie Walters za adaptaciju Chaucera.

Dodjelu nagrada vodit će Davina McCall, a održat će se u londonskom hotelu Grosvenor House 18. travnja.

(Hina) xpgo ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara