Britanski masovni ubojica ovotjedni krvavi pohod najavio na ljetovanju u Hrvatskoj

Tekst: B.R.
Foto: Cumbria Police

BRITANSKI masovni ubojica Derrick Bird, koji je prošloga tjedna u krvavom pohodu ulicama Whitehavena, Egremonta i Seascalea ubio 12 ljudi, a potom i sebi oduzeo život, svoj je ubilački pohod najavio još prošloga ljeta na odmoru u Hrvatskoj.

Kako prenose britanski mediji, Birdov prijatelj Bob Cullen novinarima je ispričao da je Derrick na ronjenju u Hrvatskoj prošloga ljeta govorio kako će "jednog dana uzeti oružje i sve ih pobiti", misleći pritom na članove svoje obitelji i neke bivše prijatelje s kojima je bio u dugogodišnjim sukobima.

"Govorio je da će ih pobiti, nismo mu vjerovali..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, nismo mu vjerovali. Govorili smo mu da ne bude tako glup", rekao je Cullen, objasnivši i da je Derrick, kad bi popio koju čašicu više, znao biti zamišljen i zlovoljan, što je bila njegova tamna strana.

Lokalna je policija pak objavila kako je u preliminarnoj istrazi došla do podatka da bi mogući povod masakra mogao biti paranoičan Birdov zaključak da će završiti u zatvoru zbog utaje poreza. Na taj je zaključak, koji je noć prije ubojstva potvrdio i svojim prijateljima, došao nakon sastanka sa svojim bratom Davidom Birdom i njegovim odvjetnikom, za koje je bio uvjeren da mu žele oteti novac i strpati ga iza rešetaka.

52-godišnji Bird, po zanimanju taksist, prošle je srijede s pištoljem u ruci krenuo na dvosatnu paklenu vožnju gradićima na području zapadne Cumbrije, ubijajući nasumice žrtve koje je zatekao na cesti. Iza njega je ostalo 12 leševa i 25 teško ozlijeđenih osoba, a potom si je u obližnjoj šumi sam oduzeo život.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara