BRITANSKI MINISTAR OBRANE U UTORAK U ZAGREBU

Britanski ministar obrane Geoffrey Hoon dolazi u utorak, 30. studenoga, u službeni posjet Zagrebu, gdje će s najvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o hrvatskom približavanju NATOu i bilateralnim temama.

Hoona će primiti predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader i ministar obrane Berislav Rončević, potvrđeno je u ponedjeljak iz Ureda Predsjednika, Vlade i Ministarstva obrane.

Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul susreo se s britanskim ministrom obrane u veljači ove godine u Londonu i nakon razgovora izjavio kako je dobio čvrsto uvjeravanje da će Velika Britanija podržati Hrvatsku u njezinoj želji da postane punopravna članica NATO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Žužulovim riječima, Hoon je tada odao Hrvatskoj priznanje i pohvale za sve učinjeno na putu u euroatlanske integracije, pogotovo na stvaranju atmosfere za povratak izbjeglica.

Dvojica dužnosnika razgovarala su tada i o mogućem budućem uključivanju Hrvatske u mirovne operacije NATO-a, ali, kako je rekao hrvatski ministar, konkretnih pitanja za sudjelovanje hrvatskih vojnika u mirovnim operacijama nije bilo.

(Hina) xbcav ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara