Britanski parlament oštro kritizirao Camerona jer ministarstva nije pripremio na Brexit

Britanski parlament oštro kritizirao Camerona jer ministarstva nije pripremio na Brexit

Foto: Hina

ODBOR britanskog parlamenta za vanjske poslove optužio je vladu bivšeg premijera Davida Camerona za "veliki propust" jer se prije prošlomjesečnog referenduma nije pripremila za slučaj da će se birači izjasniti za napuštanje EU-a.

"Stajalište prijašnje vlade da ne izda upute ključnim ministarstvima, uključujući ministarstvo vanjskih poslova, da naprave plan za slučaj da se glasači izjasne za napuštanje EU veliki je propust", stoji u izvješću odbora za vanjske poslove.

Također se navodi da je da se zbog nepostojanja plana "povećala nesigurnost nakon referenduma kako unutar Ujedinjenog Kraljevstva tako i među ključnim međunarodnim partnerima" te da je "znatno otežan" rad novoj premijerki Theresi May.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zastupnik Crispin Blunt, koji predsjeda odborom, rekao je da nova vlada "mora dati jasne signale" britanskim saveznicima širom svijeta" da je Velika Britanija odlučna utvrditi svoje mjesto u svijetu poslije Brexita.

"Ovdje se ne radi samo o trgovini u Europskoj uniji ili s ostatkom svijeta  - iako to predstavlja značajan izazov", rekao je Blunt. "Ovdje je riječ i o britanskom ugledu".

Cameron je dao ostavku  nakon što njegova kampanja nije uspjela u tome da većinu Britanaca uvjeri da glasaju protiv Brexita  te da njihova zemlja ostane u Europskoj uniji. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara