Britanski pisac Arthur Hailey umro u 84. godini

PISAC Arthur Hailey, čija su književna djela "Aerodrom" i "Hotel" inspirirala filmove katastrofe sedamdesetih godina, umro je u svojem domu na Bahamima u 84. godini, saznaje se u četvrtak od njegove obitelji.

Više od 170 milijuna Haileyjevih knjiga prodano je u 40 zemalja.

Haileyjeva supruga Sheila kazala je da je pisac umro u snu u srijedu navečer u svojem domu u Providence Island, na Bahamima, te da je po mišljenju liječnika podlegao srčanom udaru.

Rođen u V. Britaniji 5. travnja 1920., Hailey je napustio školu s 14 godina, a potom služio u Kraljevskim zračnim snagama tijekom Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je preselio u Kanadu 1947. postao je prodavač za jednog proizvođača kamiona, a potom ostavio taj postao kako bi pisao scenarije za televiziju.

Književni uspjeh doživio je 1968. godine objavljivanjem knjige "Aerodrom", adaptirane za film istoimenog naslova, s glumcima Burtom Lancasterom i Deanom Martinom.

Autor je napisao ukupno jedanaest knjiga, među kojima "Bankare", "Gorke lijekove", "Kotače" i "Mjenjače novca".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara