Britanski premijer Gordon Brown verbalno i fizički zlostavlja članove svoga kabineta?

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

BRITANSKI premijer Gordon Brown je vršio verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenicima svojega kabineta. Prema pisanju britanskih medija, Brown je svoje zaposlenike u ulici Downing na kućnom broju 10 maltretirao čestim deranjem, psovkama i prijetnjama, piše u britanskome Observeru.

Browna, koji je u premijersku fotelju sjeo 2007. godine, za neprimjereno ponašanje i brojne pritužbe zaposlenih tereti vođa njegova kabineta, Gus O`Donnell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Observer navodi i incident koji je Brown imao sa svojom tajnicom za koju je smatrao da "presporo tipka". Ljutiti Brown je tajnicu odgurnuo od stola i sam počeo tipkati. Kad je bio loše volje, Browna se njegovo osoblje bojalo, "stalno je vikao i ljude oko sebe optuživao kad bi nešto pošlo po zlu".

Vođa britanskih konzervativaca William Hague je rekao da ovakve informacije bude ozbiljne dvojbe je li Brown sposoban i primjeren da bude na premijerskoj poziciji.

Istovremeno, postoji i skupina onih koji su stali na Brownovu stranu. Među njima je i britanski ministar gospodarstva Peter Mandelson koji je rekao da je Brown "osjetljiv i zahtjevan", ali je dodao da zacijelo ne zlostavlja svoje osoblje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara