BRITANSKI ŠEF DIPLOMACIJE U LJUBLJANI NA PREGOVORIMA

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw doputovao je u srijedu popodne u Ljubljanu, gdje se sastao sa slovenskim šefom diplomacije Dimitrijem Rupelom i njegovim češkim kolegom Cyrilom Svobodom, kako bi posredovao u završnoj fazi pregovora između Europske unije i budućih novih članica EUa oko financijskih uvjeta pristupa.Kako je uvodno istaknuo Rupel, Češku i Sloveniju najviše zanima ima li, po mišljenju Velike Britanije, u ovoj fazi još dovoljno manevarskog prostora da se poveća financijski paket za buduće nove članice. Riječ je o završnoj fazi razgovora pred kopenhaški summit, koji će definirati financijske uvjete pristupa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoboda je pak istaknuo da vjeruje u uspješan završetak pregovora o financijskom dijelu sporazuma s EU i da on mora osigurati bolju poziciju Češke od one koju je imala pred uključenje.

Britanski ministar Straw obećao je da će prijedloge Slovenije i Češke predstaviti Danskoj kao predsjedavajućoj zemalja EU-a. Strawa će popodne primiti sadašnji i novoizabrani predsjednici Slovenije Kučan i Drnovšek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara