Britanski sudac pustio pedofila na slobodu

BRITANSKA javnost loše je prihvatila odluku suca Juliana Halla da silovatelja koji je napao djete osudi na samo dvije godine zatvora, a kad je sličnu odluku ponovio, slučaj je proslijeđen žalbenom sudu.

Hall je ovoga puta 17-godišnjaka koji je seksualno zlostavljao dvoje djece osudio na samo tri godine uvjetnog zatvora, zabranio mu kontakt s žrvama u narednih deset godina i zatražio da ga se uvede u registar seksualnih prijestupnika.

No, starija sestra jedne od žrtava, koja sad ima deset godina kaže: "Bila sam užasnuta kad sam čula presudu. To je smješno. Kako da ja sad objasnim svojoj 10-godišnjoj sestri zašto on nije u zatvoru zbog onog što je učinio?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni tužitelji suca Halla optužili su za pretjeranu popustljivost. Prošle godine isti je sudac 24-godišnjeg silovatelja Ketiha Fenna osudio na samo dvije godine zatvora, a svoju odluku obrazložio tvrdnjama kako je djevojčica koju je Fenn napao u parku bila "provokativno obučena", javlja Daily Mail.

No, to nije najgori od Hallovih bisera; svojevremeno je pedofilu koji je 6-godišnjoj djevojčici gurnuo ruku u hlače na sudu predložio kako bi joj trebao "kupiti bicikl da je razvedri", te ga osudio na samo devet mjeseci zatvora.

P.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara