Britanskoj učiteljici prijeti zatvorska kazna zbog pokušaja borbe protiv pedofilije

Britanskoj učiteljici prijeti zatvorska kazna zbog pokušaja borbe protiv pedofilije

BRITANSKU učiteljicu čeka moguća kazna od šest mjeseci zatvora zbog kleveta koje je iznijela u otkrivanju pedofila u dječjem sirotištu prije 10 godina u Etiopiji, javlja Associated Press.

Jill Campbell i njen suprug tada su prikupili dokaze koji su pomogli pri suđenju ravnatelja švicarskog sirotišta Terre Des Hommes-Lausanne u sjeveroistočnom gradu Jari u Etiopiji. Sirotište je priznalo kako je bilo slučajeva zlostavljanja, ali je uspjelo podignuti i optužbu za klevetu protiv Campbellovih i njihovih tvrdnji kako je osoblje sirotišta zataškalo čitav slučaj.

"Zamolili smo ih da nas prestanu klevetati, ali oni su to odbili. Nakon toga je to učinio i sud i ona je opet rekla ne", izjavio je Collin Tucker, voditelj Terre Des Hommes u Švicarskoj.

Campbellovi, koji su živjeli u Etiopiji više od 10 godina, stekli su široku podršku u Etiopiji. Grupa Stop Institutional Pedophilia in Etiopia, koja je formirana kako bi ih podržala, priopćila je kako sirotište "na silu tjera Jill i Garyja da se ispričaju za razotkrivanje slučaja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gary Campbell se javno ispričao za komentare prošli mjesec, te je istaknuo kako je to učinio samo iz razloga da se nitko ne bi mogao brinuti za njihovu djecu ako oboje završe u zatvoru.

"Mislio sam da sam sretnik što sam izabran da spavam s tim čovjekom, bio sam ranjiv dječak bez znanja o svijetu koji se nalazi izvan Jarija. Vjerovao sam bijelim ljudima, koji su tada se činilo, učinili Jari dobrim mjestom za život," izjavio je dječak koji je jedino poznat pod inicijalom G., kako stoji u izvješću.

Skandal je natjerao švicarsko sirotište na javnu ispriku i napuštanje Etiopije. Ravnatelj sirotišta, david Christie, 2003. je osuđen na devet godina teškog rada zbog zlostavljanja nekolicine dječaka.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara