Brod pod slovačkom zastavom nasukan kod Koromačnog

TRGOVAČKI brod "Falak-G" pod slovačkom zastavom, nosivosti 2473 tone, nasukao se sinoć na poluotok Ubac kod luke Koromačnog u Istri, doznaje se danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Nitko od 14 članova posade nije ozlijeđen, a s obzirom na to da se u spremnicima broda nalazi oko 60 tona dizelskog goriva, nije utvrđeno ni onečišćenje mora.

Brod "Falak-G", dugačak 77 metara, pripada brodaru Sea Crystal Navigation iz Pireja u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lučka kapetanija u Puli zaprimila je obavijest o nasukavanju broda od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci jučer oko 21,30 sati.

Kako se doznaje iz Ministarstva, pri nasukavanju su oštećeni kormilo i oplata broda te je u strojarnicu ušlo more koje se danas uklanja crpkama.

Iako je zapovjednik broda zatražio da se odsukavanje obavi tegljačem, to nije učinjeno jer zbog olujne bure tegljač danas nije mogao prići brodu koji se, nasukan na lijevi bok, nalazi 15 metara od obale.

Mjesto pomorske nezgode nadziru djelatnici Lučke kapetanije, a kad se nevrijeme smiri, odmah će početi odsukavanje i moguće crpljenje dizelskog goriva, naveli su iz Ministarstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara