Broj američkih vojnika ubijenih u Iraku došao do tisuću

BIJELA je kuća u utorak pozdravila sjećanje na tisuću američkih vojnika ubijenih u Iraku od početka rata u toj zemlji u ožujku 2003. godine, ističući kako to pokazuje potrebu da se nastavi rat protiv terorizma.

"Sjećamo se, odajemo počast i žalimo za onima koji su se žrtvovali za obranu mira", kazao je glasnogovornik američkog predsjedništva Scott McClellan.

"Najbolji način da se oda počast svima koji su izgubili život u ratu protiv terorizma je nastaviti intenzivan rat i širiti mir u opasnim regijama kako bi ih mogli transformirati i pretvoriti u sigurniji svijet te tako braniti sigurnost Amerike", dodao je McClellan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema njegovim riječima, točan broj ubijenih uniformiranih američkih vojnika u Iraku od ožujka 2003. godine je 997, ali se njima trebaju pribrojiti i tri civilna djelatnika vojske u Iraku.

Samo u utorak su u Bagdadu ubijena tri američka vojnika, objavila je američka vojska.

Demokratski kandidat na predsjedničkim izborima koji će se održati u studenom John Kerry je u utorak, osvrćući se na najnovije podatke o poginulima, kazao da je dan, kada je "broj američkih kćeri i snova koji su dali svoje živote u Iraku dosegnuo tisuću, tragičan".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara