Brojne zapljene droge u Istri

U AKCIJI provedenoj koncem proteklog tjedna i u dane blagdana djelatnici istarske policije obavili su čak 52 zapljene opojnih droga u 31 slučaju droga je otkrivena kod hrvatskih državljana, a ostalo kod stranaca.

Najveći broj zapljena, 18, dogodio se u rabačkom turističkom naselju Girandelli u vrijeme održavanja Rabac Summer Festivala, u 17 slučajeva drogu su posjedovali posjetitelji ovogodišnjeg Motovun Film festivala, 9 zapljena dogodilo se na graničnim prijelazima Kaštelu i Plovaniji, 5 u Rovinju, 3 u Puli, te 2 u Poreču i jedna u Umagu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća zapljena dogodila se na području Poreča gdje je u kamp prikolici dvojice slovenskih državljana pronađeno 336 grama heroina, 9,3 grama marihuane kao i pribor za usitnjavanje i konzumaciju heroina. Kamp prikolicu koja se nalazi na području autokampa Valkanela u Vrsaru policija je pretražila na osnovi saznanja da se njezin vlasnik 27-godišnji E.J.P. iz Vič Rudnika i njegov 27-godišnji prijatelj D.R. iz Kočevja bave preprodajom droge na području Poreštine. Nakon pronalaska droge obojica su lišena slobode, a kako je utvrđeno istragom droga je nabavljena u Sloveniji, te donesena na područje Istre s namjerom preporadaje našim državljanima i strancima. Dvojica Slovenaca su nakon provedene kriminalističke obrade prepraćena u istražni centar Županijskog suda u Puli u kojem je E.J.P. zadržan, dok je D.R. saslušan i pušten.

Druga veća zapljena ostvarena je na području Umaga. Prilikom pretrage stana i vozila kojim se koristio četrdesetogodišnji D.R. iz Umaga umaška policija pronašla je 17,5 grama kokaina zapakiranog u 9 manjih paketića od 0,5 do 3 grama. I u ovom slučaju, kako je utvrđeno istragom, droga je nabavljena na području Slovenije, a D.R. unio ju je u Hrvatsku radi konzumacije i daljnje preprodaje. U preostalih 50 slučajeva zaplijenjeno je 78,3 grama marihuane, 73,6 grama hašiša, 130 tableta ecstasyja i manje količine hašiša i speeda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara