Brojni bilateralni susreti predsjednika Mesića u Poljskoj

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić u četvrtak se, nakon završetka obilježavanja 60. godišnjice oslobođenja koncentracijskog logora Auschwitza, sastao s nizom europskih državnika.

Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn, čija zemlja u ovom polugodištu predsjedava Europskom unijom, na susretu je s Mesićem izrazio nadu da će Hrvatska početi pregovore s EU 17. ožujka, kao što je i predviđeno.

Mesić je po završetku ceremonije razgovarao i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kojega je pozvao u kraći radni posjet Hrvatskoj.

"Čekao sam da budete ponovo izabrani i da Vas službeno posjetim u Hrvatskoj", poručio je Mesiću njegov francuski kolega Jacques Chirac tijekom njihova sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novoizabrani ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko najavio je dolazak na Mesićevu inauguraciju za drugi mandat 18. veljače, a u posjetu Hrvatskoj zadržat će se i sljedeći dan.

Na susretu sa slovačkim predsjednikom Ivanom Gašparovičem dogovoren je Mesićev službeni posjet toj zemlji u drugom dijelu godine.

Predsjednik Republike je razgovarao i s novim rumunjskim predsjednikom Traianom Basescuom s kojim je dogovorena razmjena službenih posjeta.

Mesić se također kraće sastao i s kolegama iz Poljske Aleksanderom Kwasniewskim i Austrije Heinzom Fischerom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara