Brutalno zlostavljanje: Trojica maloljetnika osmogodišnjaka iz Srbije tjerali da pije mokraću

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

"MOM SU sinu lijevali mokraću u usta, on je grcao i plakao dok je gutao, a njih trojica su se grohotom smijali. Dvojica su mu držala ruke, a treći mu je nabio plastičnu bocu u usta pa je moj osmogodišnji sin pio njihovu odvratnu izlučevinu. Od tada ne izlazi iz kuće, ide redovno na terapije, ali se bojimo trajnih posljedica... Njih trojica su djeca iz susjedstva, stara između 12 i 13 godina", ispričali su za Alo! 35-godišnji G. Đ. i njegova 31-godišnja supruga V. Đ., koji s četvero maloljetne djece žive u borskom naselju Staro selište i čiji je osmogodišnji sin V. Đ. bio žrtva brutalnog zlostavljanja trojice maloljetnih nasilnika. Incident se dogodio uoči početka školske godine, a roditelji dječaka su odlučili o tome i javno progovoriti ne bi li spriječili da se ovakvo maltretiranje dogodi još nekome.

"Bila sam kod kuće, kada je moj sin utrčao plačući. Toliko je grcao u suzama da je jedva uspio doći do daha i kroz suze mi ispričati što mu se dogodilo", rekla je dječakova majka. Kako joj je sin ispričao, trojica dječaka su mu bez ikakvog razloga prišla na ulici, pružila plastičnu bocu i rekla da sve popije "jer je unutra sok". Međutim, dječak je prethodno vidio kako se jedan od nasilnika pomokrio u bocu i odbio je izvršiti njihovu naredbu. Onda su mu počeli prijetiti kako će ga prebiti, dvojica su ga zgrabili za ruke, a treći mu je nabio bocu u usta. Hihotali su se, glasno smijali, a njihova mokraća se slijevala dječaku u grlo.

Majka je odmah pozvala policiju, ali patrola nije zatekla nasilnike jer su u međuvremenu pobjegli. Zatim je majka odvela liječniku bojeći se posljedica. "Liječnici su mi rekli da će mokraća nadražiti želudac i da će je moj sin povratiti, što se uskoro i dogodilo. Tada sam bila sama, moj suprug je bio u Kladovu, a ja sam se bojala preko telefona mu reći što se dogodilo našem sinu. Znala sam da bi ga to strašno uznemirilo i da je pitanje koliko bi brzo vozio i ugrozio svoj život. Sve sam mu ispričala tek sutradan", ispričala je dječakova majka, dodajući kako su sina odveli psihologu, koji je zabrinuto rekao da dječak pod velikim stresom. Na terapije će morati ići još najmanje dva mjeseca, a zabrinuti roditelji strahuju kako bi ova trauma na osmogodišnjaku mogla ostaviti trajne posljedice. Trojica maloljetnika koji su maltretirali dječaka već su poznati policiji po sličnom ponašanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara