Brzojav sućuti ministra Vujića u povodu smrti glumca Mladena Budiščaka

MINISTAR kulture Antun Vujić uputio je danas brzojav sućuti obitelji preminulog glumca Mladena Budiščaka, Hrvatskom društvu dramskih umjetnika, Teatru ITD, Dramskom kazalištu Gavella, čiji je Budiščak bio dugogodišnji ugledni član, te svim štovateljima toga istaknutog umjetnika.

"Prerani odlazak Mladena Budiščaka-Budice velik je gubitak za hrvatsku kazališnu umjetnost i za sve istinske ljubitelje kazališta", napominje u brzojavu ministar Vujić.

Ističe kako se Mladen Budiščak autentičnom scenskom i glumačkom osobnošću izdvojio u svojoj generaciji kreacijama nezaboravnih uloga, od kojih je najistaknutija monodrama "Kužiš, stari moj?", kultna predstava izvedena više od tisuću puta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kazališnoj pozornici interpretirao je brojne uloge u istaknutim predstavama hrvatskog teatra, poput Scapina u "Scapinovim spletkama", Klanfara u "Ledi" ili Valenta u "Lamentacijama Valenta Žganca". U nacionalnoj kinematografiji ostvario je antologijske likove u filmovima "Samo jednom se ljubi", "Čaruga", "Bravo maestro", "Kud puklo da puklo" i drugima.

"Kako kazalište živi u trenutku dok postoji na sceni i u trenucima sjećanja, Mladen Budiščak nastavlja trajno živjeti kao dio povijesti suvremene hrvatske kazališne scene i kao istinska i vrlo osebujna veličina hrvatskog glumišta koja ostavlja neizbrisiv trag u sjećanju svoje generacije, Zagrepčana i cjelokupne hrvatske kulture", stoji u brzojavu sućuti ministra Vujića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara