Bubalo osudio poziv predsjednicima braniteljskih udruga na informativni razgovor

Osječkobaranjski župan Krešimir Bubalo u večerašnjem priopćenju za javnost osudio je pozivanje predsjednika braniteljskih udruga Osijeka i Osječkobaranjske županije na sutrašnji informativni razgovor i radni sastanak u Policijsku upravu koje im je uputio načelnik PU osječkobaranjske Vladimir Faber.

U priopćenju župan navodi kako su u posljednje vrijeme učestale pritužbe predstavnika braniteljskih udruga zbog "pritiska i maltretiranja" hrvatskih branitelja od strane Policijske uprave osječko-baranjske s načelnikom na čelu.

Upozorava da se na "informativnim razgovorima raznim metodama prisile i ucjene traži od istinskih heroja Domovinskog rata da lažno svjedoče protiv zapovjednika obrane grada Osijeka i hrvatskog generala Branimira Glavaša" te kako se takvim metodama "vrijeđaju svi hrvatski branitelji i stradalnici".

Poziv PU osječko-baranjske predsjednicima braniteljskih udruga da sutra dođu u Policijsku upravu na sastanak s načelnikom Faberom, Bubalo ocjenjuje neprimjerenim, ističući kako je riječ o nevladinim udrugama čiji rad nije u nadležnosti policije.

Slanje "kaznene ekspedicije" iz Zagreba u Osijek uvreda je ne samo za sve hrvatske policajce i djelatnike MUP-a na ovom našem području, već i pljuska svim stanovnicima Osječko-baranjske županije, navodi se, uz ino, u priopćenju župan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Ureda načelnika PU osječko-baranjske Stipo Rimac potvrdio je kako je za sutra načelnik PU Vladimir Faber sazvao sastanak u njihovim prostorijama s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojemu je svrha, kako je dodao, da se međusobno upoznaju, te da ih načelnik izvijesti o tijeku izvidnih radnji vezanih uz događanja u Osijeku 1991. i 1992. Dodao je kako se tim sastankom istodobno želi spriječiti određene nejasnoće oko uloge policije prema braniteljskim udrugama te ostvariti transparentnost rada.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Osječko-baranjske županije Šime Bubalo i predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić izjavili su kako se sutra neće odazvati pozivu, te da neće doći u policiju na sastanak.

"Udruge proizašle iz Domovinskog rata trebale bi biti ponos hrvatskoj državi, a umjesto toga nas se poziva u prostorije Policijske uprave da nam se tumači što se događalo u našem gradu za vrijeme velikosrpske agresije", dodao je Šime Bubalo.

(Hina) xvsik ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara