budiša: hsls nikad nije skretao ni lijevo niti desno

Predsjednik HSLSa Dražen Budiša na večerašnjoj je svečanoj sjednici istarskog Županijskog vijeća HSLSa održanoj u povodu 10. obljetnice osnutka te stranke u Istri ustvrdio kako HSLS od svojih početaka nije skretao ni u lijevo niti u desno, već se distancirao i od lijevih i desnih političkih stranaka.

Osvrnuvši se na izlazak HSLS-a iz vladajuće koalicije Budiša je rekao kako je sada očigledno da HSLS nije bio remetilački faktor unutar koalicijske vlasti, jer su , kako je rekao, ´nesporazumi unutar koalicije strukturalne naravi´.

´Iscrpio se model upravljanja Hrvatskom u gospodarskom, socijalnom i moralnom pogledu, kao i u snižavanju dosegnutih demokratskih standarda´, napomenuo je Budiša.

Govoreći o najavljenom sastanku premijera Ivice Račana s predsjednicima stranaka oko postizanja konsenzusa po pitanju kandidature Hrvatske za ulaskom u EU, Budiša je kazao kako je ´objektivan položaj Hrvatske u Europi takav da je ona uokvirena u arhitekturu zapadnog Balkana´. ´Takva se politika prema Hrvatskoj neće promijeniti niti nakon njezine kandidature za EU´, rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Kandidatura Hrvatske za EU bit će test je li EU za individualni pristup pridruživanja ili za zapadnobalkanski´, dodao je.

Budiša je najavio kako će se HSLS suprotstaviti konsenzusu po pitanju daljnje suradnje s MMF-om, jer po njegovoj ocjeni ona podrazumijeva daljnju rasprodaju hrvatkih resursa. Zapitao se kamo Hrvatsku vodi prodaja bankarskog, komunikacijskog, energetskog i medijskog sustava te rasprodaja zemljišta u Istri.

´Hrvatskoj je ostala još samo zemlja odnosno obala, more, šume i vode i ako to rasprodamo, dovest ćemo u pitanje temelje države´, zaključio je Budiša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara