Budiša: Iza hrvatskog antifašizma šverca se jugoslavenska i komunistička ideologija

PREDSJEDNIK HSLS-a Dražen Budiša na današnjem je predizbornom skupu koalicije HSLS-a i DC-a u Rijeci ustvrdio da "smo u Hrvatskoj svi antifašisti osim onih koji su fašisti", ali da je problem "hrvatski ekskluzivni antifašizam iza kojeg se šverca jugoslavenska i komunistička ideologija".

Budiša je ocijenio da je proteklo razdoblje u kojem je na vlasti sadašnja vladajuća koalicija "razdoblje neuspješne politike na svim područjima". Okupljenima je poručio da se ne zbunjuju, kako je rekao, fingiranim istraživanjima izbornih rezultata jer da su "oporbene stranke već pobijedile".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik DC-a Mate Granić ustvrdio je da nema sigurne budućnosti u Hrvatskoj bez koalicije HSLS-a i DC-a. Kazao je da će buduća Vlada, koju je nazvao "naša Vlada", obnoviti Vukovar i vratiti u njega sve prognanike. Obećao je da ta koalicija u toj Vladi neće dati jamstva od 80 milijuna dolara propalim poduzećima kao što je "Viktor Lenac", nego da će ih dati za obnovu Vukovara.

Granić je rekao da neće zadužiti državu za 11 milijarda dolara, "kao što su to učinili Račan i Linić", te da Hrvatska više neće biti jedina zemlja u tranziciji koja nije povećala izvoz.

Na skupu su predstavljeni kandidati sa zajedničke liste koalicije za 8. izbornu jedinicu, a okupljenima su se obratili nositelj i prvi s liste Željko Glavan (HSLS) i druga na listi Vesna Girardi-Jurkić (DC).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara