Budiša mladima u Osijeku: Budućnost bez crvenog i crnog

PREDSJEDNIK HSLS-a Dražen Budiša poručio je večeras mladima na predizbornom skupu koalicije HSLS-DC-a u Osijeku da im "budućnost ne treba biti u znaku crvenog i crnog, kakva je bila, kako je izjavio, mračna prošlost njihovih roditelja", već da na izborima glasuju za koalicijsku listu HSLS i DC-a "za budućnost, Slavoniju i bolju Hrvatsku".

Predsjednik HSLS-a Dražen Budiša na osječkom Srednjoškolskom igralištu pozvao je birače da "velikom crvenom da kažu jedno veliko "ne".

Predsjednik Demokratskog centra (DC) Mate Granić pozvao je predsjednika Vlade Ivicu Račana da "demokratski i uredno preda vlast" i da se to od njega očekuje idući tjedan. Granić je kazao kako koalicija HSLS-DC obećava biračima da "neće povećati vanjski dug za 11 milijardi dolara, da neće povećati unutarnji dug za šest milijardi dolara i da neće smanjiti izvoz, kao što je to činila Račanova Vlada".

Kako je izjavio, "oni neće davati poslove tvrtkama svojih supruga, kumova i stranačkih prijatelja, kao što je to činila Račanova Vlada, jer takvih u našoj vladi neće biti".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositeljica koalicijske liste HSLS-a i DC-a u 4. izbornoj jedinici (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) Vesna Škare-Ožbolt ocijenila je kako je ta koalicija "nova snaga koja nudi program za ovu zemlju i regiju". "Kad dođemo na vlast, ministri će biti iz Slavonije i radit će za interese Osijeka, Slavonije i Baranje", istaknula je Škare-Ožbolt.

Prvi kandidat na listi Vlado Belaj (HSLS) rekao je kako koalicija HSLS-a i DC-a "neće dopustiti da Slavonija i Baranja postanu Kosovo Republike Hrvatske". "Nisu Slavonija i Baranja predziđe Hrvatske, pa da služe samo za obranu domovine i da se spominju isključivo u predizbornim kampanjama. Nećemo se pomiriti s nerazvijenošću, jer imamo prirodna bogatstva i sposobne ljude", dodao je Belaj.

Na skupu su predstavljeni i ostali kandidati s koalicijske liste HSLS-a i DC-a za 4. izbornu jedinicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara