Budiša osudio izgred u imotskom

PREDSJEDNIK HSLS-a Dražen Budiša, nositelj liste koalicije HSLS-a i DC-a u 10. izbornoj jedinici, danas je na konferenciji za novinare u Solinu osudio jučerašnje gađanje jajima kandidata SDP-a u Imotskom.

Budiša je kazao kako u ime koalicije osuđuje takve izgrede, jer, istaknuo je, Hrvatska je dosegnula demokratsku zrelost i pokazala da vlast mijenja na demokratski način.

Takvo nasilje prema političkim neistomišljenicima baca sjenu na izbore, zbog čega pada razina demokratičnosti i to nitko ne želi, istaknuo je, dodavši da jednako osuđuje i izjave poput onih da je glasovanje za određenu stranku glas za lupeže ili da je neglasovanje za određenu opciju veleizdaja, jer oni koji to govore moraju biti svjesni da su za svoje izjave i postupke odgovorni te da time ne pokazuju političku kulturu i pridonose podgrijavanju strasti i neprijateljstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSLS i DC, dodao je, zauzimaju se za snošljivost i dijalog, poštivanje političkih protivnika, ali ih nećemo štedjeti kritike. Budiša je kazao i kako se u izbornoj kampanji više ne prepoznaje tko je vlast, a tko oporba, jer i članice vladajuće koalicije žestoko napadaju jedne druge i krivnju i odgovornost za neuspjehe svaljuju na drugoga. K tomu stranke na vlasti nude projekte koje će ostvariti kao da su do sada bile u oporbi, a to su projekti otprije četiri godine, što dokazuje da su iznevjerena obećanja biračima. Istodobno, rekao je, vladajući sada pokušavaju prikriti da Hrvatska proživljava krizu zbog prezaduženosti, manjka platne bilance i smanjenja izvoza.

Očekujem da će koalicija HSLS-a i DC-a, barem u 10. izbornoj jednici, postići i bolje rezultate od prije najavljivana trećeg mjesta po snazi, a za tu će koaliciju glasovati hrvatski državljani koji su se prije 14 godina veselili padu berlinskog zida, željeli samostalnu Hrvatsku, za nju se zalagali i borili, ali su je zamišljali drukčijom - zemljom razvijena gospodarstva i visoka standarda, zaključio je.

Predsjednica splitskog DC-a Doris Košta, 3. na listi HSLS-a i DC-a u 10. izbornoj jednici, najavila je da će popodne na Kardiološkom odjelu splitske Kliničke bolnice na Križinama predati defibrilator i računalo s pisačem, ukupne vrijednosti oko 100 tisuća kuna, izdvojenih iz novca za izbornu promidžbu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara