Budući dogradonačelnik Rijeke utajio preko milijun kuna poreza?

PREDSJEDNIK riječkog HNS-a i budući dogradonačelnik Rijeke Đani Poropat sumnjiči se da je u periodu od 1997. – 2000. godine oštetio državni proračun za 1.350.378,60 kuna netočno prikazujući poslovanje tvrtke "Adria rent-a-car" u kojoj je u to vrijeme bio direktor.

Na temelju kaznene prijave Porezne uprave, riječko Općinsko državno odvjetništvo proslijedilo je istražni zahtjev istražnom sucu županijskog suda Valentinu Ivanetiću koji je donio Rješenje o otvaranju istrage protiv 49-godišnjeg Đanija Poropata.

Kako piše Novi list, protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u svojstvu direktora i odgovorne osobe Trgovačkog društva "Adria rent-a-car". Naime, on je od 1997. do 2000. godine umanjio obvezu plaćanja poreza na dobit u ukupnom iznosu od 1.350,60 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poropat je rekao kako će dokazati nevinost te kako prijava neće utjecati na njegov rad. Zadovoljan je, kaže, izbornim uspjehom koalicije i vjeruje da će netko iz HNS-a dobiti mjesto dogradonačelnika, a hoće li to biti on još će se vidjeti.

Na pitanje novinara Novog lista hoće li, zbog prijave, odbiti mjesto dogradonačelnika, naglasio je kako se radi o privatnoj tvrtki u kojoj on ne radi od početka 2002. godine i kako smatra da Poglavarstvo zbog toga neće trpiti nikakav teret.

"Svojevremeno sam upoznao gradonačelnika Obersnela da imam određene neugodnosti u vezi s mojom bivšom tvrtkom, ali kada bi se onemogućavao nama iz gospodarstva politički rad na osnovi kaznenih prijava, koje može podnijeti bilo tko protiv bilo koga, to bi bilo jako loše. Dokazat ću svoju nevinost." - dodao je na kraju Poropat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara