Budući intendant splitskog HNK vodio ljetni karneval u Primoštenu

Tekst: J.C.
Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

DOBRO se sinoć Duško Mucalo zabavljao u društvu kontroverznog načelnika Primoštena Stipe Petrine. Upravo je Mucalo ove godine prihvatio zadaću voditelja tradicionalnog ljetnog karnevala u Primoštenu. Budućem intendantu splitskog HNK to, čini se, nije ispod časti; izgleda da Mucalo ne planira od dosadašnjih pjevačko-zabavljačkih angažmana čak ni nakon što ga je Kerum odlučio postaviti na jednu od najodgovornijih kulturnih pozicija u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mucalo, podsjećamo, ima zdušnu podršku splitskog gradonačelnika, a ne smeta ga ni što je u javnosti uglavnom izvrnut ruglu zbog svoje nerealne ambicije da upravlja Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu. Mucalo je, kaže, pročitao svu literaturu i naučio sve što je potrebno da se bude intendant. No, nije uspio uvjeriti ministra kulture Božu Biškupića, koji je njegovo imenovanje odbio potvrditi.

Nije se to svidjelo Kerumu, koji je najprije zaprijetio kako se Splitom više neće upravljati iz Zagreba, a zatim i pronašao način kako da zaobiđe Biškupića. Mucala će jednostavno postaviti za v.d. intendanta uz obrazloženje kako nema vremena za ponavljanje natječaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara