Bugarska povezuje naplatu duga s ulaskom u koaliciju protiv Iraka

BUGARSKI ministar vanjskih poslova Solomon Pasi  je u parlamentarnoj raspravi o sudjelovanju Bugarske u koaliciji protiv Iraka, povezao taj angažman s izgledima da nakon smjene režima u Bagdadu, Sofija naplati dug od Iraka.

Obraćajući se zastupnicima u parlamentu Pasi je naglasio kako tek treba odlučiti pod kojim bi uvjetima Bugarska sudjelovala u mogućoj koaliciji protiv Iraka, dodajući da će zastupnici biti upoznati sa svim pojedinostima vladinog prijedloga, izvijestio je Bugarski radio a prenosi BBC.

Na pitanje da li će naplata iračkog duga Bugarskoj biti jedan od uvjeta za pridruživanje koaliciji, Pasi je odgovorio kako bez smjene Sadama Huseina nema nikavih izgleda za naplatu duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Naplata iračkog duga je vrlo jasan bugarski zahtjev. Očekujemo da ćemo primiti novac. Nažalost, sve dok je Sadam Husein na vlasti, izgledi da primimo novac su blizu ništici, ustvari ravni ništici´, rekao je šef bugarske diplomacije.

´Stoga se samo možemo osloniti na nadu da će jednoga dana slobodan i demokratski Irak moći ispuniti naša očekivanja´, dodao je.

U vijesti Bugarskog radija ne precizira se koliko iznosi irački dug Bugarskoj, niti od kada datira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara