Buličić: Parlamentarni izbori neće ugroziti vlast u Splitu

GRADONAČELNIK Splita, član Libre Miroslav Buličić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji izjavio kako ishod parlamentarnih izbora neće utjecati na lokalnu vlast, koja je sada u oporbi prema državnoj.

Buličić je na novinarsko pitanje o tom odnosu rekao kako je lokalna politika posve druga razina od državne te izrazio uvjerenost da državna vlast neće remetiti lokalnu čak ni u slučaju da HSS uđe u HDZ-ovu vladu.

"HSS ne koalira sa SDP-om i Librom samo u Splitu, nego širom Hrvatske i uvjeren sam da ni HDZ nema interesa rušiti sve lokalne vlasti", kazao je Buličić.

U splitskoj gradskoj vlasti HSS sudjeluje s tri vijećnika.

Kako je kazao Bulčić, u splitskom ogranku Libre krajem godine održat će se izborna skupština te izabrati novo vodstvo. Odgovarajući na pitanje, on je rekao kako se neće kandidirati za stranačke dužnosti.

Također je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je Libra postigla na parlamentarnim izborima, osvojivši tri mjesta. Kako je izjavio, Split sada očekuje "latentna kampanja" za lokalne izbore, za koje će se ta stranka intenzivno pripremati.

(Hina) merc vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara