bura u makarskom primorju uzrokovala znatne štete

Olujna bura, koja je po podatcima Meteorološke postaje u Osejavi noćas oko dva sata dosezala i do 160 kilometara na sat, i na Makarskom je primorju otežala trajektni i cestovni promet te nanijela znatne štete.

Po izvješću makarskog Centra za obavješćivanje vjetar je polomio više od 20 nadzemnih nosača elektrovodova i stupova na 10-kilovoltnom i 35-kilovoltnom dalekovodu pa su radnicima Elektrodalmacije u pomoć pritekli i radnici splitskog pogona HEP-a. Neki su kvarovi već uklonjeni, a redovita opskrba strujom pokušava se uspostaviti i na zapadnom dijelu Makarske te u mjestima Krvavici, Bratušu, Bastu i Promajni.

Od jučer je u prekidu trajektni promet između Makarske i Sumartina na Braču. Vjetar je potopio šest brodica u Makarskoj i Gradcu te otrgnuo i odnio na more jedan gliser u Tučepima.

U Makarskoj je oštećeno više vozila na koje su pale grane ili crjepovi s kuća. Na državnoj cesti D8 na Dubcima prevrnuta je autoprikolica koja se uklanja s prometnice. Iz Policijske postaje u Makarskoj upozoravaju vozače da na toj cesti kod Dubaca i Baškog Polja voze vrlo oprezno zbog jakih bočnih udara vjetra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura je razbila stakla na više hotela, a na hotelu "Meteor" razbila je velika stakla na glavnom ulazu. Olujni vjetar slomio je brojna stabla u borovim šumama te oštetio maslinike na Makarskom primorju.

Iako bura i dalje puše, ali slabije nego jutros, temperatura je u Makarskoj osam stupnjeva Celzijusovih, a na najvišem vrhu na Biokovu "Svetom Juri" jutros je izmjereno 12,5 stupnjeva Celzijusovih ispod ništice.

(Hina) vrib dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara