Bush čestitao Mesiću na novom predsjedničkom mandatu

Bush čestitao Mesiću na novom predsjedničkom mandatu
PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak čestitku predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Georgea W. Busha u kojoj mu Bush čestita na novom predsjedničkom mandatu te izražava podršku SAD-a Hrvatskoj na njezinom putu u EU i NATO, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

"Poštovani gospodine Predsjedniče, čestitam Vam na Vašem ponovnom izboru za predsjednika Republike Hrvatske te pozdravljam sve veće prijateljstvo između naših dviju zemalja", napisao je američki predsjednik u svojoj čestitki, dodajući da "Sjedinjene Države i Hrvatska dijele predanost načelima i vrijednostima euroatlantske zajednice te cjelovitoj i slobodnoj Europi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S veseljem očekujem da Hrvatska poduzme završne korake u nastavku njezine euroatlantske integracije. U tom duhu Sjedinjene Države i dalje podupiru napredak koji Hrvatska postiže na putu prema članstvu i u Europskoj uniji i u Sjevernoatlantskom savezu", nastavlja Bush.

"S veseljem očekujem suradnju s Vama na tim te brojnim drugim važnim pitanjima. Siguran sam da će se idućih mjeseci i godina partnerstvo između naše dvije države samo produbljivati i jačati", stoji u čestitki američkog predsjednika Georgea W. Busha.

Prema privremenim službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Stjepan Mesić osvojio je u nedjelju u drugom krugu predsjedničkih izbora drugi predsjednički mandat. Za Mesića, kandidata osam stranka, glasovalo je 66 posto birača (oko 1,5 milijuna).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara