Bush: Koalicija u Iraku i Afganistanu sve snažnija

AMERIČKI predsjdnik George Bush u utorak je izjavio kako su snage koalicije angažirane u Iraku i Afganistanu sve snažnije.

"Naša se koalicija povećava i jača. Naš je cilj jasan i određen. Irak i Afganistan će biti stabilne i neovisne države čiji će narodi živjeti slobodno. To je bitan cilj rata protiv terorizma", izjavio je Bush na konferenciji za novinare u Bijeloj kući.

Što se napada posljednjih dana u Bagdadu tiče, Bush smatra kako su njihovi počinitelji ili članovi stranke Baas bivšeg predsjednika Sadama Huseina ili strani teroristi.

"Mislim da su oni ili baasisti ili strani teroristi, kazao je na istoj konferenciji Bush.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni žele ubijati i stvoriti kaos... žele nas natjerati na odlazak, ali otići nećemo", dodao je.

Američki je predsjednik ocijenio i kako novo palestinsko vodstvo nema isti angažman u borbi protiv terorizma kao bivši premijer Mahmoud Abbas.

"Ne vidim isti angažman koji je u borbi protiv terorizma iskazivala stara garda", rekao je, izrazivši žaljenje što Abbas više nije na položaju.

"Želio je usklađeno djelovanje u borbi protiv terorizma kako bi omogućio stvaranje palestinske države. Nažalost, više nije na vlasti - maknut je. Zato će biti jako teško ostvariti napredak u mirovnom procesu sve dok sve strane ne preuzmu svoj dio odgornosti", kazao je Bush.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara