Bush: Napuštanje Iraka prije vremena ohrabrilo bi teroriste

NAPUŠTANJE Iraka prije vremena samo bi ohrabrilo teroriste i povećalo opasnosti koje prijete Americi, izjavio je u subotu američki predsjednik George W. Bush.

"Sjedinjene Države će završiti svoj posao u Iraku. Napuštanje Iraka prije vremena samo bi ohrabrilo teroriste i povećalo opasnosti koje prijete Americi. Odlučni smo ostati, boriti se i pobijediti", rekao je Bush u svom govoru koji je prenosio radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Posljednjih desetljeća teroristi su vjerovali da će nas ako jako napadnu Ameriku, kao što su činili u Libanonu i Somaliji, natjerati na povlačenje. Prije pet godina jedan od tih terorista je rekao da bi jedan napad mogao natjerati Ameriku u bijeg za 24 sata", kazao je. "Naučili su lošu lekciju", dodao je.

Suočen s porastom napada posljednjih dana u Iraku, Bush je ponovio da su "neki do tih ubojica odani režimu Sadama Huseina i pokušavaju vratiti vlast te odbacuju slobode koje Irak trenutačno uživa. Drugi su stranci koji su došli u Irak širiti strah i kaos i sprječavati pojavu demokracije u srcu Bliskog istoka".

"Teroristi i pripadnici stranke Baas, odani bivšem iračkom režimu, neće uspjeti jer Amerika i njezini saveznici imaju strategiju koja funkcionira", istaknuo je američki predsjednik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara