Bush nominirao direktora tvrtke Kellogg za ministra trgovine

AMERIČKI predsjednik George W. Bush nominirao je u ponedjeljak Carlosa Guiterreza (51), podrijetlom s Kube i direktora tvrtke Kellogg, za novog ministra trgovine.

Ukoliko ga potvrdi američki Senat, Gutierrez će na mjestu ministra trgovine zamijeniti Donalda Evansa koji je početkom mjeseca objavio svoju ostavku.

Objavljujući nominaciju u Bijeloj kući predsjednik Bush je nazvao Guiterreza "jednim od najpoštovanijih američkih poslovnih ljudi".

Guiterrez će voditi ministarstvo s više od 35.000 zaposlenih i proračunom od 6 milijardi dolara čija je zadaća poticanje američkog gospodarstva, tehnološki razvitak i međunarodna trgovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zahvaljujući na nominaciji Guiterrez je rekao da će raditi na ostvarenju predsjednikove vizije Amerike kao najboljeg mjesta za poslovanje u 21. stoljeću, poticanja poduzetničkog društva i otvaranja novih radnih mjesta.

Guiterrez je prvi novi član u Bushovom gospodarskom timu za njegov drugi predsjednički mandat, a očekuju se i druge izmjene.

Prihvaćajući imenovanje Guiterrez napušta mjesto u Kelloggu na kojem je prošle godine zaradio ukupno 7,4 milijuna dolara zbog položaja na kojem će imati plaću od 175.000 dolara.

(Hina) xsl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara