BUSH PROTIV KLONIRANJA ČOVJEKA

Američki predsjednik George W. Bush se protivi kloniranju ljudskih bića i podupire njegovu zabranu, priopćila je u petak Bijela kuća nakon što je francuska kemičarka objavila da je njezina tvrtka klonirala prvo ljudsko biće.

´Predsjednik vjeruje, kao i većina Amerikanaca da je kloniranje ljudi duboko zabrinjavajuće. On snažno podupire zakone koji zabranjuju svako kloniranje ljudi´, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

On je kazao kako je potrebno da novi američki Kongres donese zakon kojim zabranjuje kloniranje ljudi.

Francuska kemičarka Brigitte Boisselier objavila je u petak kako je njezina tvrtka klonirala prvo ljudsko biće, ali za to nije ponudila nikakv dokaz obećavši da će za tjedan dana dopustiti neovisnu provjeru tvrdnje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boisselier, čija je tvrtka Clonaid vezana za vjerski kult Raeliance, koji tvrde da su vanzemaljci genetičkim inženjerstvom stvorili ljude, rekla je da je u četvrtak 31-godišnja Amerikanka rodila prvu kloniranu bebu, djevojčicu koju je nazvala Eva.

Djevojčica je navodno klonirana iz stanice kože vlastite majke.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara