BUSH REKAO DA BI SE MOGAO SASTATI SA SHARONOM I ABBASOM

Američki predsjednik George W. Bush kazao je u petak, na konferenciji za novinare u Crawfodu, da bi se mogao sastati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i palestinskim premijerom Mahmoudom Abbasom.

"Ozbiljno razmišljam o susretu sa Sharonom i Abbasom ako bi to moglo omogućiti napredovanje prema miru na Bliskom istoku", rekao je američki predsjednik na zajedničkoj konferenciji za novinare s japanskim premijerom Juniochirom Koizumijem.

Američki dužnosnici su ranije naveli da bi se američki predsjednik mogao sastati sa Sharonom i Abbasom u sklopu putu u Europu gdje početkom lipnja treba sudjelovati na summitu skupine G8 u Evianu.

"Razmatram mogućnost susreta s njima", dodao je Bush.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju objavljenom u Crawfordu, gdje se nalazi ranč predsjednika Georgea W. Busha, Bijela kuća je potvrdila da Sjedinjene Države "dijele" zabrinutosti Izraela o "mirovnom planu" i "u potpunosti i ozbiljno će voditi računa" o pokretanju tog mirovnog plana.

Palestinci neće prihvatiti nikakvu promjenu u "mirovnom planu", međunarodnom mirovnom planu kojeg izraelski premijer Ariel Sharon namjerava podastrijeti na odobrenje svojoj vladi, upozorio je u petak glavni savjetnik Jasera Arafata Nabil Abou Roudeina. On je optužio Izrael da želi "izbjeći svoju obvezu primjene mirovnog plana".

(Hina) tm nabZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara