Bush u maloj prednosti u odnosu na Kerryja

PREDSJEDNIK SAD-a George W. Bush stekao je malu prednost u odnosu na svog izazivača Johna Kerryja, pokazalo je istraživanje koje je u četvrtak objavila američka novinska agencije Associated Press (AP).

Istraživanje koje je proveo institut Ipsos, pokazalo je da republikanac Bush ima potporu 49 posto birača, demokratski kandidat Kerry 45 posto, dok je neovisni kandidat Ralph Nader dobio potporu tri posto ispitanih.

Bush i Kerry su prije mjesec dana bili izjednačeni, dok je Nader tada imao šest posto potpore ispitanih.

Istraživanje je pokazalo da ukupno 50 posto ispitanih odobrava način na koji Bush obavlja dužnost predsjednika. Time je Bush dobio najveću potporu od početka godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bushovu ekonomsku politiku odobrava 49 posto ispitanih, što je za nekoliko postotaka bolje u odnosu na rezultate istraživanja od prije mjesec dana.

Njih 46 odobrava politiku zdravstvene skrbi, obrazovanja i okoliša, što je također napredak u odnosu na prethodno istraživanje.

No, podrška Bushu, vezano uz vanjsku politiku i Irak i dalje je niska, pokazuje istraživanje, iako je malo porasla nakon predaje suverenosti Iračanima.

Istraživanje provedeno od ponedjeljaka do srijede također je pokazalo da 56 posto birača smatra kako Sjedinjene Američke Države idu u krivom smjeru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara