Bush u Ohiou nastavlja borbu za smanjenje poreza

Bush u Ohiou nastavlja borbu za smanjenje poreza
AMERIČKI predsjednik George W. Bush je, nastavljajući borbu za smanjenje poreza, u četvrtak posjetio Ohio kako bi izvršio pritisak na republikanskog senatora iz te države koji se protivi njegovom programu smanjenja od najmanje 550 milijardi dolara tijekom narednih deset godina.

Bush je iskoristio svoj posjet Ohiou kako bi izvršio pritisak na senatora Georgea Voinovicha, inače hrvatskog podrijetla, koji se zajedno s drugim republikanskim senatorom Olympiom Snowe iz Mainea protivi smanjenju većem od 350 milijardi dolara.

Bush je govoreći radnicima jedne tvornice u Cantonu u Ohiou kazao kako američki Kongres treba pomoći u rješavanju gospodarskih problema Sjedinjenih Država.

"Radi naše zemlje, zbog američkih radnika, Kongres treba prihvatiti ovaj plan za porast broja zaposlenih", kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bush je prvotno predložio smanjenje poreza od 726 milijardi dolara tijekom narednih deset godina, ali je nakon otpora u Kongresu rekao da bi pristao na smanjenje od najmanje 550 milijardi dolara što predlaže Zastupnički dom Kongresa.

"Paket treba biti velik najmanje 550 milijardi dolara tijekom narednih 10 godina kako bi bili sigurni da će gospodarstvo rasti", rekao je Bush u Ohiou.

Bush vjeruje kako će smanjenjem poreza ostati više novaca u džepovima Amerikanaca koji će ih ulagati u poslove i time osigurati nova radna mjesta i rast američkog gospodarstva. Kritičari prigovaraju da smanjenje poreza koristi samo najbogatijim Amerikancima, otvara proračunski manjak i da je premaleno da bi stvarno potaknulo rast usporene američke ekonomije.

Voinovich je rekao kako ovaj put neće popustiti pritiscima kako je učinio posljednji put kada se 2001. protivio Bushovom prijedlogu smanjenja poreza od 1,6 bilijuna dolara, a potom je ipak podržao plan. On je kazao kako neće podržati smanjenje poreza ukoliko se ne smanji i trošenje.

Bush će u Ohiou posjetiti i tvornicu tenkova u Limi gdje će razgovarati s radnicima tvornice koja sastavlja poznati američki tenk Abrams M1A2.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara