Bush upozorio svog saveznika Musharaffa

AMERIČKI predsjednik George Bush je protestirao zbog izvanrednog stanja te upozorio pakistanskog predsjednika Musharrafa da prekine veze s vojskom i vrati civilnu vlast.

"Nadamo se da će obnoviti demokraciju što je prije moguće," izjavio je Bush sinoć nakon sastanka s turskim premijerom. Američki predsjednik je izjavio da vidi prijetnju koja Musharrafu prijeti od strane ekstremista, pritom nabrojivši nekoliko atentata na Musharrafa, no da izvanredno stanje potkopava demokraciju. Bush je rekao da očekuje da se pakistanski izbori održe što prije i da će predsjednik skinuti vojnu uniformu, javlja CNN.

Pervez Musharraf je i na čelu vojske svoje države, koja je nuklearna sila i jedan od ključnih američkih saveznika u njihovom ratu protiv terorizma.

Prije Busha, stanje u Pakistanu je kritizirala i glasnogovornica Bijele Kuće, napominjući da je uhićenje aktivista očigledno nazadovanje.

Perino je kazala da SAD poziva na povratak vladavine prava u Pakistanu i oslobađanje osoba koje su uhićene pod izvanrednim stanjem. Pakistanska oporba tvrdi da je uhićeno 1500 njihovih aktivista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara