Bush uvjeren u pobjedu na predstojećim izborima

AMERIČKI predsjednik George Bush u nedjelju je izjavio kako je uvjeren da će pobijediti na predsjedničkim izborima koji se održavaju 2. studenoga, bez obzira na to tko će mu biti protukandidat, a na pitanje novinara NBC-a o opravdanosti napada na Irak, odgovorio je da je potvrđeno postojanje postrojenja za proizvodnju oružja za masovno uništenje u Iraku.

"Nisam predvidio poraz", rekao je Bush u emisiji "Meet the Press" koju emitira američka tv-mreža NBC. "Već imam viziju onoga što želim učiniti za ovu zemlju. Želim svijet usmjeriti prema mirnijem razdoblju i većim slobodama. Ovu veliku zemlju želim voditi i dalje te zajedno s drugima izmijeniti svijet na pozitivan način", kazao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara NBC-a o senatoru Johnu Kerryju, kojega promatrači već proglašavaju Bushevim najizglednijim protukandidatom na izborima u studenome, predsjednik je odgovorio kako on još nije službeno imenovan predsjedničkim kandidatom, pa o njemu ne može govoriti kao o svom budućem političkom protivniku.

U pogledu opravdanosti napada na Irak Bush je kazao kako je činjenica da oružje koje su saveznici ondje tražili nije pronađeno, no stručnjaci su potvrdili postojanje postrojenja za proizvodnju oružja za masovno uništenje. Više je puta ponovio kako je Sadam Husein "predstavljao opasnost za Ameriku", ističući kako je rat pokrenut "jer je to bilo potrebno" i jer Amerikanci "nisu imali izbora".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara