Bushevo osiguranje zabrinuto zbog lova na Koradu?

PREMA neslužbenim informacijama koje prenose neki mediji, osiguranje američkog predsjednika Georgea Busha zatražilo je od ravnateljstva zagrebačke policije informacije o generalu Ivanu Koradi, te sigurnosnu procjenu situacije.

Iako Amerikanci ne misle kako će potraga za Koradom ugroziti posjet predsjednika Busha, tajne su službe navodno zabrinute činjenicom što se na nekoliko desetaka kilometara od Zagreba odvija lov na opasnog kriminalca u kojem sudjeluje više stotina policajaca. Nakon što je Koradina biografija dana na uvid pripadnicima američkih sigurnosnih službi, oni su navodno izrazili čuđenje što odbjegli general nije bio pod policijskim nadzorom.

Iako posjet američkog predsjednika Hrvatskoj zbog lova na generala Koradu neće doći u pitanje, policija će zasigurno dodatno pojačati svoje napore kako bi Koradu uhitila prije nego George Bush stigne u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj zagrebačke policije Marijan Benko u razgovoru za Dnevnik HTV-a kazao je kako će se potraga nastaviti jednakim intenzitetom bez obzira na dolazak američkog predsjednika.

"Bez obzira na dolazak predsjednika Busha, potraga će se nastaviti ako ga dotad ne pronađemo. Na potrazi za generalom Koradom angažirano je oko 400 policajaca, ovisno o potrebi, ali to ne znači da će nedostajati policajaca za osiguranje američkog predsjednika. Imamo dovoljan broj snaga", kaže Benko.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara