Čačić: Ili neka se Vlada ispriča ili ćemo ih tužiti zbog klevete!

Foto: Dorian Horvat (Cropix)

"UKOLIKO se iz Vlade ne ispričaju za izjavu da iza prosvjeda organizacijski i financijski stoje oporbene stranke bit ćemo prisiljeni zadovoljštinu potražiti na sudu", rekao je Radimir Čačić nakon konferencije za novinare odgovarajući na pitanje da komentira izjavu glasnogovornika Vlade Mladena Pavića koji je u subotu, nakon zagrebačkih prosvjeda, kao glasnogovornik Banskih dvora optužio oporbu za organiziranje nemira.

"Narodnjaci" traže da Vlada iz općeg termina "oporba" izostavi njihovu stranku. Čačić smatra da nije samo riječ o prljavom podmetanju nego i da izjava ima sve odlike klevete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada se govori o terminu oporba nema mnogo relevantnih političkih snaga u ovoj zemlji. Oporba je Savez za promjene u kojem su SDP i HNS sa svojim partnerima. Dovoditi u vezu nemire s nama je zapravo prljava kleveta", pojasnio je Čačić dodajući da ovakve izjave dovoljno govore o prljavštini ove Vlade.

"Na sve su spremni ne bi li uplašili građane, pa čak i HNS dovoditi u kontekst ovih događaja", rekao je Čačić naglašavajući da je i iz policije došao odgovor da je riječ o kleveti.

Na samoj konferenciji Čačić je naglasio kako je Vlada Jadranke Kosor na slučaju branitelja Tihomira Purde doživjela moralni krah, te da su za posljednje prosvjede najviše kriva politika HDZ-a u posljednjih dvadeset godina. 

"Nulta točka svakog rješenja za ovu Hrvatsku su izbori koji se moraju dogoditi čim prije", naglasio je Čačić dodajući da je osnovni zahtjev ovih prosvjeda legitiman a to su - izbori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara