Čačić: Koliko mi je žao zbog Jurčića, toliko mi je drago zbog Milanovića

PREMIJERSKI kandidat HNS-a Radimir Čačić, koji je od svojih ambicija odustao nakon što je HNS odlučio dati postizbornu podršku SDP-u, u razgovoru za Index je prokomentirao odluku predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o tome da se kandidira za premijera.

"To je autonomna odluka SDP-a. Mi ih sada u tome samo možemo podržati jer je na njima da odluče tko će biti mandatar. Vrlo dobro bih surađivao i s Ljubom Jurčićem i sa Zoranom Milanovićem", rekao je Čačić, iako mu se u glasu nije osjećao pretjeran entuzijazam.

"Nije na meni da ocjenjujem tu njihovu odluku. Točka određivanja premijera je pripala SDP-u. Ne vjerujem da će im birači sada nešto zamjerati", nastavio je Čačić, dodajući kako je on to očekivao i kako je i ranije bilo govora o tome.

Na upit misli li i on poput nekih političkih analitičara kako je ova odluka dokaz Milanovićeve političke nekonzistentnosti Čačić je rekao: "To je više pitanje političke pragme".

"U poziciji sam da podržim tu odluku. Žao mi je što neću surađivati s Ljubom Jurčićem, ali mi je jednako toliko i drago što ću surađivati sa Zoranom Milanovićem", rekao nam je Čačić nakon što smo ga upitali je li zadovoljan Milanovićevom odlukom.

I.M.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara