Čačić: Lička dionica nije otvorena jer Vlada na vrijeme nije potpisala ugovor s Bechtelom

PREDSJEDNIK Središnjeg odbora HNS-a i saborskog Odbora za promet, pomorstvo i veze Radimir Čačić ustvrdio je da je za kašnjenje izgradnje ličke dionice autoceste ZagrebSplit kriva Vlada koja je kasnila s potpisivanjem ugovora s Bechtelom i pozvao ministra prometa Božidara Kalmeta i predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta Stanka Kovača da podnesu ostavke.

Kovač treba dati ostavku ne zato što bi bio kriv, već zbog zapovjedne odgovornosti, a Kalmeta zbog oba razloga, rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradnja cesta su projekti koji se ne mogu realizirati rutinski, nego traže snažni emotivni, voljni naboj i upravo stoga nije neočekivano i slučajno da je zakazao Bechtel i da u roku nije realizirao svoj dio posla, rekao je Čačić.

Bechtel je radio iznad svojih kriterija, ali je pojačanu mobilizaciju počeo tek od 1. travnja jer Vlada do tada, a ni do danas nije shvatila da se ni završetak tako velikog projekta ne dešava sam po sebi. Ako se izgubi četiri mjeseca, nisu krivi građevinari, HAC i Bechtel, jer Bechtel nije tvrtka koja je spremna raditi bez ugovora i bez plaće. I normalno je da je tako i kriva je Vlada, zaključio je Čačić.

Vlada je na današnjoj sjednici Stanka Kovača razriješila dužnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara