Čačić: Napisi u novinama o tvrtkama moje supruge i rodbine su laž i poluistine

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić opovrgnuo je danas napise u novinama da se otkako je ministar u "njegovim tvrtkama povećao posao".

"To su bezočne laži i poluistine", rekao je Čačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu javnih radova.

Opovrgnuo je i napise da "njegove" tvrtke imaju 20 posto poslova u gradnji POS stanova.

Podsjetio je da je nakon stupanja na dužnost ministra svoje vlasništvo u tvrtkama zamrznuo, te da sve tvrtke kojima je na čelu njegova supruga i rodbina posao dobivaju na javnim natječajima.

Rekao je da u tome nema sukoba interesa i da dobivanje određenih poslova nije etički upitno. Naveo je da se u Saboru tri godine čeka donošenje zakona o sprječavanju sukoba interesa, da to sigurno ne sprječavaju dva HNS-ova zastupnika, već oni "kojima koristi što zakona nema, a novinari neka provjere tko je to".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na medijske napade na njega u vezi s program medijske kampanje gradnje autoceste, ustvrdio je da Ministarstvo u tom programu sudjeluje sa deset posto, odnosno sa 120.000 kuna.

Obrazložio je da je taj program u kojem sudjeluju i Hrvatske autoceste, i pojedine tvrtke koje grade ceste, prvo koštao 900 tisuća kuna, a da je nakon javnih napada "naložio da se povisi na 1,2 milijun kuna".

Rekao je da spot o autocestama smatra važnim zbog ukupne prezentacije projekta. "Zaprepašten sam koliko ljudi o autocesti koja prolazi kroz njihov kraj i životno im je pitanje, o tome ništa ne znaju", dodao je.

Govoreći o tijeku radova na autocesti Zagreb-Split, te na pravcima Zagreb-Rijeka, Zagreb-Macelj, Istarski Y i Zagreb-Goričan, rekao je da se odvijaju u rokovima, iako je veliki problem nedostatak radne snage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara