Čačija na sudu i zbog neplaćanja kredita

Čačija na sudu i zbog neplaćanja kredita

VEČERNJI LIST saznaje kako Stipe Čačija, osim neplaćanja alimentacije, ne plaća niti kredite koje je podigao u dvije zagrebačke banke, te da su banke protiv njega pokrenule ovršne postupke.

Sanaderov tjelohranitelj i nesuđeni pomoćnik ministra policije podigao je kredite za automobil i kuću, a kako ih nije plaćao banke žele prodati Čačijin automobil i nekretninu, no u tome ne uspijevaju.

Predmeti su bili na Općinskom sudu u Zagrebu, ali su preseljeni na zaprešićki sud, jer tamo Čačija ima prebivalište. Zbog velike gužve i uhodavanja zaprešićkog suda slučaj Čačija nikako da dođe na red.

Večernji list nije mogao doći do podatka o kolikim se iznosima radi, no tvrdi da svote nisu beznačajne.

Pitanje je kako je Sanader uopće mogao čovjeka protiv kojeg se vode sudski postupci staviti na poziciju pomoćnika ministra, baš kao što je Jadranka Kosor imenovala Štefaniju Bortek-Knešaurek, te Marijana Križića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su svo troje, Čačija, Bortek-Knešaurek i Križić, razriješni dužnosti, mnogi u postavili pitanje što će biti s njima.

Iako se protiv njih vode postupci na sudu, oni mogu tražiti državničke plaće. Ako budu tražili državničke plaće, oni će državu koštati više od pola milijuna kuna.

Naime, imaju pravo šest mjeseci dobivati punu državnićku plaću, a sljedećih pola godina imaju pravi na polovicu tog iznosa.

Pitanje je samo hoće li navedeni trojac poslati zahtjev za državničkom plaćom, što vjerojatno nikoga ne bi čudilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara