Cameron: Moramo se pobrinuti da socijalni sustavi ne djeluju atraktivno migrantima

Cameron: Moramo se pobrinuti da socijalni sustavi ne djeluju atraktivno migrantima

Foto: FAH

BRITANSKI premijer David Cameron se, gostujući na sastanku njemačke Kršćansko-socijalne unije u Wilbad Kreuthu u četvrtak, založio za oštriju useljeničku politiku i sprječavanje migracija unutar Europske unije u svrhu zlouporabe socijalnih sustava.

"Moramo se pobrinuti da socijalni sustavi ne djeluju atraktivno jer mi u Velikoj Britaniji trpimo pod pritiskom useljavanja", rekao je David Cameron nakon sastanka s parlamentarnim zastupnicima CSU-a u bavarskim toplicama Wildab Kreuthu gdje se CSU redovito okuplja na praznik Sveta tri kralja.

On je prije toga za dnevnik Bild objasnio kako unutar Europske unije treba spriječiti da "netko profitira od socijalnih blagajni iako nikad u njih prije toga nije uplaćivao.

Naglasio je kako Velika Britanija nije protiv slobode kretanja unutar zajedničkog tržišta rada ali je protiv 'useljavanja' u socijalne sustave te se zalaže za to da se useljenicima iz ostalih EU zemalja u prve četiri godine boravka u Velikoj Britaniji onemogući pristup socijalnim povlasticama.

Sastanak Camerona i Merkel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino tako ćemo Britance uspjeti uvjeriti u potrebu ostanka unutar EU-a", rekao je Cameron koji trenutno kod svojih europskih kolega pokušava izvući što više ustupaka za Veliku Britaniju kako bi stvorio što povoljnije uvjete za uspjeh referenduma o ostanku u EU koji bi se do kraja sljedeće godine trebao održati u Velikoj Britaniji.

Cameron se u srijedu uvečer susreo i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel nakon čega je izrazio optimizam glede provedbi reformi Europske unije.

"Siguran sam da će uz dobru volju svih strana doći do povoljnog rješenja za sve", rekao je Cameron.

Britanski premijer otputovao je nakon boravka u bavarskom Wildbad Kreuthu u Mađarsku gdje bi se trebao susresti s premijerom Viktorom Orbanom a tema razgovora bi također trebale biti reforme unutar EU-a i pitanje migracija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara