Carinska uprava: Najavljeni štrajk carinika je nezakonit

CARINSKA uprava Hrvatske ustvrdila je danas da je najavljeni štrajk Carinskog sindikata Hrvatske nezakonit, pa je zbog toga podnijela sudsku tužbu protiv organizatora.

Sindikat je najavio štrajk carinika za razdoblje od 19. do 27. prosinca, jer je Vlada odbila njegove zahtjeve za povećanjem plaća i drugih prava carinika.

Zakazivanje štrajka u vrijeme božićnih blagdana krajnje je neciviliziran i nehuman čin, koji izravno pogađa ne samo građane Hrvatske, nego i strane putnike i turiste koji će ovih dana dolaziti u zemlju ili putovati preko Hrvatske, ocjenjuje u priopćenju ravnatelj Carinske uprave Anton Uljar.

Sa stajalištem Carinske uprave suglasno je Ministarstvo financija i odgovorne osobe u Vladi, ističe se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carinska uprava drži da odgovornost za eventualnu štetu snosi rukovodstvo Carinskog sindikata Hrvatske, a carinski službenici koji bi zloupotrijebili svoje ovlasti radi šikaniranja putnika i namjernog zadržavanja robnih pošiljaka snosit će zakonsku odgovornost.

Sindikalci su najavili da će tijekom štrajka detaljno pregledavati sve putnike i vozila, što bi moglo izazvati ogromne gužve na graničnim prijelazima.

Carinska uprava od svih carinskih službenika očekuje da omoguće nesmetan promet preko graničnih prijelaza kako bi se izbjegla materijalna šteta gospodarstvu i omogućilo primjereno blagdansko ozračje putnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara